Με απόλυτη επιτυχία, πολλές και αντιπροσωπευτικές συμμετοχές και επισκεψιμότητα που ξεπέρασε τις προσδοκίες, έκλεισε τις πύλες της η «ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 2009».

 

Η μεγαλύτερη Επαγγελματική Έκθεση για τον Κήπο και το Πράσινο στην Ελλάδα , «ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 2009» καθιερώθηκε πλέον ως σημείο αναφοράς του κλάδου με καθοριστική σημασία για τη διεύρυνση των εμπορικών επαφών και την προβολή αυτού.

 

Οι 107 εκθέτες, που συμμετείχαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάλυψαν συνολικά εκθεσιακή επιφάνεια 8.800 τ.μ. και ήρθαν σε επαφή με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Ινδία κ.ο.κ.). Σημαντικότατη ήταν οι προσέλευση των επαγγελματιών επισκεπτών όπως Γεωπόνοι, Κηποτέχνες, Ιδιοκτήτες Φυτωρίων, Κατασκευαστές Δημοσίων Έργων, Αρχιτέκτονες και πολλοί άλλοι.

 

Η διοργάνωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και του Δήμου Αθηναίων ενώ το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Εργαστήριο υποστήριξαν την όλη ενέργεια.

 

Την έναρξή της έκθεσης κήρυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος. Μιχάλης Παπαδόπουλος ενώ στην τελετή παρευρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος Αθήναιών κ. Άγγελος Μοσχονάς, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Ζέρβας και πολλοί εκπρόσωποι Οργανισμών και Φορέων από Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Οι επιστημονικές ημερίδες που διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια της ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 2009 με διακεκριμένους ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πάνω από 1.000 ακροατών. Η πρώτη ημερίδα είχε θέμα «Διαχείριση Νερού & Πράσινο στις Μεσογειακές Συνθήκες: Προτάσεις και λύσεις για βιώσιμο μέλλον» και η δεύτερη ημερίδα είχε θέμα : «Κομποστοποίηση: Από το Πράσινο για το Πράσινο».

 

Η ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 2009 προσέλκυσε επίσης το ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε. που κατά την διάρκεια της έκθεσης παραβρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο και κάλυψαν με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις την όλη ενέργεια.

 

Η ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ

20.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν την έκθεση
107 Έλληνες και ξένοι εκθέτες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους
8.800 τ.μ. συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας καλύφτηκαν πλήρως
1.000 ακροατές παρακολούθησαν τις δύο επιστημονικές ημερίδες που οργανώθηκαν με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
920.000 προσκλήσεις ελεύθερης εισόδου μπήκαν ένθετες σε περιοδικά του κλάδου και ποικίλης ύλης
20.000 προσκλήσεις διατέθηκαν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις του κλάδου σε Ελλάδα και εξωτερικό
38.000 σημεία εξωτερικής διαφήμισης σε όλη την Ελλάδα φιλοξένησαν αφίσες της έκθεσης
800 ραδιοφωνικά μηνύματα μεταδόθηκαν στους 5 μεγαλύτερους σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας
200 τηλεοπτικά spots on air στα κανάλια μεγάλης θεαματικότητας
12 περιοδικά του κλάδου και ποικίλης ύλης φιλοξένησαν στις σελίδες τους εκτενή ρεπορτάζ και καταχωρίσεις για την Κηποτέχνικα

Επίσης, καθιερώθηκε ως διαδικασία η επιλογή των 3 καλύτερων συμμετοχών-περιπτέρων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προσδίδει κύρος και στην έκθεση μιας και τα καλαίσθητα περίπτερα προκαλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Για την ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 2009, διακεκριμένη επιτροπή απένειμε τα τρία Βραβεία Αισθητικής - Πρωτοτυπίας σε ισάριθμους εκθέτες, που επελέγησαν ως οι καλύτερες συμμετοχές στην 2η Κηποτέχνικα.

Τα Βραβεία Καλύτερου Περιπτέρου απονεμήθηκαν:

1ο ΒραβείοΑγροδομή Μ. & Ζ. Κακαβά ΟΕ

2ο ΒραβείοKGC Λάμπρου

3ο ΒραβείοModaplan

 

Οι προσδοκίες μας και οι προσπάθειες μας δικαιώθηκαν. Τα άριστα αποτελέσματα της έκθεσης, η ικανοποίηση των εκθετών και των επισκεπτών της φετινής διοργάνωσης, ανοίγουν το δρόμο για την 3η Επαγγελματική Έκθεση «ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 2011» της οποίας η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει.

© ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ, τηλ. 216 7004546, info@kipotechnika.gr